Why Not 1

WhY NoT 1 var en av 2007 års absolut märkligaste och kanske mest fantastiska kulturupplevelse för många av oss. En nästa tre timmar lång nummerrevy, fast performanceaktig i ett nollgradigt Einars Magasin tillsammans med grönsaksoppa, filtar och ett gott humör.

Aftonen var tänkt att böra med föreställningen DYK, men högtalarna tålde inte kylan och behövde bytas ut så under tiden passade EU-nunnan på att välkomna en icke namngiven öststat in i EU genom att avkräva densamme alla slantar och klippa av skägget.

Sedan var det alltså DYK av Angelica Ahlefeldt-Laurvig, Ann-Louise Liljedahl och Ann-Magreth Hägg. En surrealistisk föreställning i utkanten av det medvetna.

Petra Valén med kamrat bjöd på en mycket kulturell frågesport, med fantastisk pausmusik.

Sedan var det dags för improvisationsgruppen PALL att äntra scenen (Leif Isebring, Ann-Louise Liljedahl och Peter E Bengtsson). Det blev ett helimproviserat stycke på strängbräda, radio, elslang, skrotskulptur mm. Samtidigt gjorde publiken ett stycke för speldosa på en gammal tapet. PALL förstärktes av Ann-Margret Lindgren Johansson och Thomas Karlsson som improviserade fram en föreställning om förintelsen med anledning av att Auschwitz befrielse skedde för 60 år sedan denna afton.

Lucie Behnokova fortsatte med en fågel performance som följdes av uppspelningen av publikens stycke. Kvällen avslutades av en bejublad metrolog som förutspådde allt väder för all framtid.

När allt var klart var det -10 grader utomhus och -1 inomhus. Publiken gott humör, grönsakssoppan var slut och succén var given.

Tusen tack för sist, nu är det snart dags igen. Why Not again? Hjärtligt välkomna!

T I L L B A K A

   

 


klicka här för bildkavalkad